Vannmelonsalat

Oppskrift på sommerens beste vannmelonsalat serveres her. Vannmelon og fetaost er virkelig en deilig kombinasjon, sammen med smaker av oliven, lime, mynte og bladpersille som kompletterer hverandre. Smaken er frisk, salt og sprø - en fest for ganen!

Til 8 personer trenger du:

1 1/2 kg søt, moden vannmelon
1 liten rødløk
2-5 lime, avhengig av hvor saftige de er
3-4 ss extra virgin olivenolje
250 g fetaost
100 g svarte oliven uten steiner
Svart pepper
En bunt frisk mynte
En bunt bladpersille

Slik gjør du:

Skrell løken og skjær den i tynne skiver som du legger i en liten bolle med presset limesaft. Dette lokker fram den gjennomsiktige rosa glansen i løken og mildner den skarpe smaken.

Skrell melonen og fjern kjernene. Skjær den i trekantede biter, omtrent 4 cm store. Skjær fetaosten i lignende biter og legg dem på et stort, vidt og flatbunnet fat.

Hell løken og limesaften over salaten, tilsett olje og oliven, og blant ingrediensene forsiktig sammen. Kvern rikelig med pepper over og smak til om dressingen trenger mer lime.

Avslutt med å strø over grovhakket persille- og mynteblader.

Salaten er nydelig sammen med sommerens tapas og grillretter.

Server salaten i et enkelt servise som gjør at maten blir et skikkelig blikkfang på bordet. Vi har valgt det tidløse serviset Base fra Serax, designet av Studio Piet Boon. Ved å blande design og funksjonalitet har porselens-serviset sofistikert snitt, laget med glasert hvit overflate. Designerne selv kaller serien selv «et tomt lerret passende enhver matrett».

KJØP BASE-SERVISET HER