Vinterbord med monokrome farger

Oct 08, 2023Nina Jenssen

Vinteren er her og vi har dekket bordet slik at du kan hente inspirasjon enten du skal dekke til fest, julefrokost eller middag med kjente og kjære.

Start med en klassisk hvit duk. Vi har valgt Himlas bestselger, Sunshine, i tynt, vevet lin. Den er vasket etter sying for en ekstra myk, deilig og crispy linfølelse. Dropp stryking, så får du et mer organisk og avslappet preg. Kombiner også med tøyserviett i vasket lin, gjerne med mønster, striper eller i en konstrastfarge.

Vi elsker kombinasjonen av lyslenker og girlandere. Dette kan du dekorere med på et lysfat, i små stilleben eller langs midten av bordet. Dekorer med svibler som du kler med mose, for et dekorativt uttrykk. Bruk kakefat eller andre elementer for å skape ulike høyder som gir dynamikk til bordet.

Plasser kubbelys sammen med pynten langt midten av bordet. Her er det også fint å variere med ulike høyder for å skape dynamikk i bordet.

Hent grankvister fra naturen eller bruk naturtro kvister fra Mr Plant. Disse kan du bruke om igjen og om igjen, hvert eneste år.

Når det kommer til servise, kan du bruke det du har og blande både gammelt og nytt. Om du ønsker deg noe helt utenom det vanlige, se etter Ann Demeulemeester sitt servise fra Serax. Med den karakteristiske stilen som Demeulemeester er kjent for, er serviset Dé et særegent porselen med de vakreste skyggemaleriene som kombinerer kontrasten mellom lys og mørke. Det finnes flere ulike varianter av de store maleriene på serviset: fra veldig fin til nesten fullstendig belagt.

Hver skål og hver tallerken er malt for hånd i flere omganger, for å skape et perfekte samspill av linjer. Dette muliggjør et bredt utvalg av kombinasjoner og det oppstår et helt spesielt lysspill når skyggeeffektene av tallerkener og kopper settes sammen.

Bestikket er også fra samme designer. Hvert element har en særegen spiss form. Håndtakene har en fasettert form som gjør at lyset reflekterer ujevnt. En veldig kul detalj synes vi!

Bolina-Cathrine sin favorittglass er et must på bordet! Glassene har et moderne uttrykk og er del av Passe-Partout-serien til Serax. Med rene linjer og et klassisk og tidløs uttrykk er dette glass du kan bruke til alle anledninger.

FÅ STILEN HER