Eating & Dining

Mar 31, 2023Nina Jenssen

Spisestuen er stedet for å nyte deilige middager med familien, spillkveld med venner eller som en liten hjemmekontor-plass. Uansett om du har et eget rom dedikert til spisestue, eller spisebordet befinner seg i stuen eller i forlengelsen av kjøkkenet, har vi samlet noen tips til hvordan du kan innrede.

Komfortable stoler

Sittekomfort er utrolig viktig og valg av komfortable spisestoler bør stå høyt på priorteringslisten. Merkene vi fører lager ikke bare kvalitetsmøbler. De har også høyt fokus på at stolene skal være ergonosisk riktige og designet er utformet med hensyn til dette. 

Søborg-stolene til Fredericia er en klassiker, som passer inn i alle hjem. Og om du liker dansk design, er denne virkelig noe for deg! Her er snekkertradisjoner i massivt tre kombinert med moderne, formspent finér. Stolen har sjenerøse proporsjoner i sete og rygg, og de avrundende proporsjonene gir stolen ekstra god sittekomfort. 

Et spennende servise

Vi elsker å blande ulike serviser. Kontraster i både keramikk og porselen vil skape bordet, og jo mer du blander - desto finere synes vi at det blir. Vi heier på det perfekte uperfekte. Våg å tenke annerledes og presenter det uventede.

Kunsten med borddekking er å la måltidet skinne. Velger du en duk med mye mønster, krever det et enkelt servise for balanse i oppdekkingen. Har du valgt en ensfarget duk, kan du velge et servise med en taktil overflate, mer mønster eller en kontrastfarge.

Bordtekstiler i lin

Duk og servietter setter basen for bordet, og lin er synonymt med borddekking her på Bolina. Lin er et fantastisk materiale som gir det lille ekstra til bordet. Lin passer utrolig godt til å legge lag på lag, og gir en følelse av eksklusivitet med sine ulike teksturer. Skal du investere i en duk, anbefaler vi en god linduk i en tidløs og klassisk farge, som passer til de aller fleste anledninger. Sjekk ut Himla, Society og Linge Particulier for de beste dukene.

Linservietter gir et luksuriøst uttrykk og er et mer bærekraftig valg enn engangsservietter. Knyt gjerne servietten på det vi kaller Bolina-måten, for et lekent og mykt uttrykk.

Bordbrikker er med på å ramme inn hver kuvert, og gir en fin kontrast til duken. Dekk bordet og ønsk velkommen til lange frokoster og sene middager!

Koselig stemning og atmosfære

Den koselige stemningen skapes med lys. Bland ulike telysholdere, og gå for farger som står i stil til resten av bordet. Til denne vårlige oppdekningen har vi valgt naturtoner og grønne valører.

 

Blomster

Spisestuen blir ikke komplett uten blomster på bordet. Hent kvister eller blomster fra hagen, eller bruk din lokale blomsterbutikk. Her er det ofte mye fint å velge mellom. Vår nabo, Blomsteroasen, er spesielt gode på unike blomster og fantastiske buketter.

SHOP PRODUKTER TIL SPISESTUEN HER