Møbler fra Ethnicraft

Aug 26, 2022Nina Jenssen

Ethnicraft designer tidløse møbler som skal passe inn i forskjellige stiler. Møblene kan gå i arv og videreføres fra det ene hjemmet til det andre. Ethnicraft mener god design underbygges av kvalitetsmaterialer som utvikler seg med årene.

Det hele startet for mer enn 25 år siden, da vennene, Benoit Loos og Philippe Delaisse, solgte importerte møbler fra Indonesia på kaiene i Antwerpen. Med nummererte billetter dukket kundene opp, på jakt etter å kjøpe de spesielt ettertraktede varene. Designerne bestemte seg raskt for å lage og produsere egne møbler, og opprettet et første produksjonssted nettopp i Indonesia.

Sentrert rundt aspekter av kvalitet og varme materialer, sammen med form og funksjon, lager Ethnicraft kolleksjoner for hvert rom. Designerne mener møblene definerer formålet med et område i rommet, og at tilbehøret gir det mening. Hjemmet ditt skal være laget av mer enn bare gjenstander. Det skal fylles med ting som har mening og som gjør at hjemmet ditt føles innlevd og personlig.

Håndverk er selve kjernen hos Ethnicraft og bak enkelheten i hvert møbel finnes en konstand drivkraft for innovasjon. Gjennom avanserte teknikker i produksjonsprosessen, blir hvert design revidert og omarbeidet ned til minste detalj: hver kurve, tekstur og linje gjenspieler designverdiene til den belgiske møbelprodusenten.

Med full kontroll over produksjon, redesign, distribusjon og resirkulering, ser Ethnicraft at de er i en unik posisjon til å bidra til et bærekraftig skifte i bransjen. Å velge riktige kvalitetsmaterialer og treprodukter fra ansvarlig og nøye forvaltet skog, er derfor Ethnicrafts viktigste prioritet.

Det fine med naturlige materialer ligger i dets særegenheter og ufullkommenheter. Variasjoner i treets struktur, farge og andre naturlige egenskaper er iboende. Denne ufullkommenheten bidrar til sjarmen på Ethnicraft sine produkter. Møblene blir også testet for hvor stabile og holdbare de er, samt hvor sikre de er for hjemmebruk. Møblene er ikke godkjent før de oppfyller et nivå som overgår de høyeste møbelstandardene i bransjen.

Det er ikke uten grunn at både dere og vi har falt totalt for sofaene fra Ethnicraft. Sofaserien N701 inviterer deg til komplett avslapning med sin fantastiske sittekomfort, som sørger for at du aldri vil reise deg opp igjen. Vår soleklare bestselger på Stasjonen! Med N701 kan du sette flere moduler sammen og bygge din drømmesofa. Trekket er utført i et allsidig, slitesterkt stoff og finnes i flere farger slik at du kan matche interiør og eksisterende møbler i ditt hjem.

Tidløse og eksklusive oppbevaringsmøbler er virkelig noe det belgiske møbelmerke kan. Hold øynene åpne for seriene Wave, Whitebird og Ligna som består av skjenker og skap med god oppbevaringsplass.

Oppgrader spisestuen med et møblement som kan arves videre i generasjoner. Bok er en serie i solid eik, designet av Alain van Havre, hvor skulpturell eleganse kombineres med moderne håndverk i et grasiøs og luftig uttrykk. Spisebordet kan forlenges med ileggsplater, og har en luftig og minimalistisk form med en solid konstruksjon. Kompletter med spisestoler i samme serie for en fullkommen spisestue. 

SHOP ETHNICRAFT HER