Fastelavnsboller med pistasjkrem
Vi har laget verdens beste fastelavnsboller med deilig pistasjkrem fra Gridelli og karamellsaus fra Pärlans. Kan det bli bedre? Kjøp boller hos din lokale baker eller test denne oppskriften fra Mat På Bordet på eltefrie fastelavnsboller.
Du trenger:
600g hvetemel
100g sukker
1 ts kardemomme
2 ts tørrgjær
100g smør eller margarin
200 ml lettmelk
100 ml vann
1 egg
![]() |
![]() |
Slik gjør du:
Lag deigen ved å blande hvetemel, sukker, kardemomme og tørrgjær i en stor bolle.
Smelt smør eller margarin i en kjele. Tilsett melk og vann. Påse at blandingen er fingervarm. Pisk inn egget.
Hell melkeblandingen i melblandingen og rør sammen til en klissete deig. Dekk deigen og la den heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 2 timer. Sett deigen kjølig til neste dag og opp til 4 dager.
Ha den kalde deigen over på en melet arbeidsflate. Del den i 12-15 like store emner og trill til boller. Sett dem på et stekebrett dekket med bakepapir og la de hvile på et lunt sted til dobbel størrelse (ca. 1 time).Pensle bollene med egg og sett i varm ovn. Stek i ca. 12 minutter på 200°C til bollene er gylne og gjennomstekte. La de avkjøle på en rist.
For å lage fastelavnsbollen ala Bolina, gjør du følgende:
Visp fløte til krem og bland sammen med pistasjkrem fra Gridelli. Del bollen i to og fyll med pistasjkremen. Topp med karamellsaus fra Pärlans og et dryss av hakkede pistasjnøtter. Nam!
Oppskriften er gjengitt etter avtale med Ina-Janine Johnsen fra Mat På Bordet.
Om du vil pynte fastelavnsbollen enda mer, kan du gjerne drysse litt melis på toppen.