Fredericia

Jul 08, 2022Nina Jenssen

Møbelekspertise beskriver danske Fredericia best og deres upåklagelige håndverk er virkelig noe helt unikt. Det er ikke foruten grunn at vi på Bolina har valgt å ha møblene fra Fredericia i vårt sortiment. 

Fredericia er et familieeid designselskap som ble etablert i1911 som Fredericia Stolefabrikk. Med en lidenskap for å skape moderne originaler har det siden den gang blitt laget fantastiske møbler med et autentisk, målrettet og bærekraftig design. Fredericia har siden oppstarten vært kjent for sine mbøler av ekstremt høy kvalitet i ulike tradisjonsstiler.

Et møbel fra Fredericia er en investering. En investering i et varig møbel, som kan arves videre i generasjoner. Kjernen i Fredericias selskapsetikk er å kjøpe færre, men bedre produkter. Med det endelige målet om å skape møbler som blir vakrere med alderen, beregenet på å gå i arv fra en generasjon til den neste.

Fredericia samarbeider med en utvalgt krets av meget anerkjente designere. Sortimentet inneholder ikoniske møbler fra Børge Mogensen, Hans J. Wegner, Nanna Ditzel, Space Copenhagen og Cecilie Manz. Deres pionerarbeid med Børge Mogensen er basert på å kombinere tidløs, moderne estetikk med slitesterk konstruksjon og gode materialer. Mogensens livslange ambisjon var å skape holdbare og nyttige møbler, som ville berike folks hverdag.

"Fredericia er dansk design på sitt aller beste, utført i solid, tidløst og funksjonelt håndverk. Dette er møbler du vil elske i årevis!"

 

Fredericia tar respekt for naturen og dens materialer på største alvor og følger tett FNs globale mål for bærekraftig utvikling. All trevirker kommer fra ansvarlig forvaltede FSC-skoger, hvor det ikke blir felt flere trær enn at skogen kan reprodusere seg naturlig. Skinn velges ut nøye og det er kun førsteklasses kvalitet som blir benyttet. Alt som Fredericia brukes kommer fra kjente, sertifiserte kilder hvor fagfolk er opplært til å respektere dyr, samtidig som kvaliteten på skinnet optimaliseres. 

”It can take 150 years to grow a big and beautiful oak tree, so you really have an obligation to make the best out of it. To craft the furniture to last.”
- Thomas Graversen, Owner of Fredericia

På Bolina hjelper vi deg gjerne med å plukke ut møbler fra Fredericia som passer perfekt for ditt hjem og dine behov. Her er noen av våre utvalgte favoritter:

J39

Bolinas soleklare bestselger! J39, best kjent som «Folkestolen», er designet av Børge Mogensen tilbake i 1947, men er like populær i dag grunnet stolens allsidighet og enkle formspråk. Folkestolen er laget i solid heltre med håndflettet sete i papirgarn. Stolen illustrerer Mogensen sitt talent for funksjonsdrevne design med fokus på enkle, strukturelle former som fanger essensen av en idé.

Les også: Folkestolen J39

Spanish Chair

En annen favoritt av Børge Mogensen, er Spanish Chair. Det kompromissløse håndverket og materialvalget har gjort stolen til et ettertraktet designikon. I år lanseres den ikoniske stolen i ny drakt med stilrent sort skinn og understell i eksklusiv, oljet, amerikansk valnøtt. Funksjonsdrevet design, nøysomt håndverk, naturlige materialer og vakre, gjennomtenkte detaljer, gjør stolen til en moderne designklassiker som er like aktuell i dag, som da den først ble desginet i 1958. 

Les også: The Spanish Collection

Swoon Lounge

Swoon Lounge er den perfekte loungestolen for deg som er på jakt etter en skikkelig komfortabel godstol! Med sine kontunerlige kurver, frodige utseende og skulpturerte form, illustrerer Swoon hvordan du skal nyte livet i sakte tempo. Space Copenhagen designet stolen for å dekke en mangel i markedet - en hybrid av en loungestol og en lenestol med fordelene og egenskapene til begge.

Les også: Swoon Lounge

Calmo

Sofaserien Calmo er en drøm med tanke på at du kan tilpasse den til ditt hjem og dine behov. Calmo har et enkelt og stramt uttrykk, som mykes opp av de organiske linjene. Sofaen har en sjenerøs dybde og herlig sittekomfort som vil vare i flere tiår fremover. Med Calmo-serien har Fredericia oppdatert den klassiske sofaen med et moderne uttrykk og uanstrengt eleganse. Sofaen passer inn i de fleste hjem, enten du liker det klassiske eller det stramme.

Les også: Calmo

Post Table

Enkelhet gjennomsyret av en følelse av skjønnhet er kjernen i Post Collection designet av Cecilie Manz for Fredericia. Post Table illustrer ideen om å eliminere elementer, for kun å fokusere på det essensielle. Bordet har et klassisk design uttrykt med moderne minimalisme. Bordet er laget av solid eik, med mye benplass i det brede rommet mellom bordbena på hver ende. 

Les også: Post Table

BM Bench

Mogensen designet sin ikoniske benk, The Mogensen Bench, i 1956. Benken er en allsidig klassiker til det moderne hjemmet og kan brukes både som spisebenk til et spisebord, eller alene. Benken er elegant og klassisk, samtidig som den har et særpreg. De naturlige materialene sikrer et varmt og innbydende uttrykk.

Les også: The Mogensen Bench

SE HELE UTVALGET FRA FREDERICIA HER