Summer in Palma

Mar 10, 2023Nina Jenssen

 

Øst for Spania finner du øya Mallorca med hovedstaden Palma som selve hjertet av øya. Palma er en fantastisk by med masse sjel. Den gamle bydelen byr på små, sjarmerende gater. Et ideelt sted for ferie hvor du både kan slappe av på stranden eller oppdage idylliske steder med spennende historie som strekker seg langt tilbake i tid.

Fra flyplassen og ned til sentrum er det kort avstand og det er enkelt å komme seg dit. Bolina-Hanne har nettopp feriert her med familien, og har samlet sine beste tips til steder som er verdt å besøke. 

Explore

Deià er en liten landsby som av mange blir omtalt som Mallorcas vakreste by. Vandre rundt i små trange gater omfavnet av tradisjonelle steinhus med blomster og planter som pynter opp. I en liten bukt nedenfor landsbyen, finner du den fortryllende Cala Deià-stranden.

Palmas hot spot finner du i Puerto Portals som er et attraktivt reisemål for rike og berømte. Marinaen har plass til mer enn 600 yatcher! Her finner du også designerbutikker og førsteklasses restauranter og barer.

Lei bil en dag og kjør litt rundt for å bli kjent i området, eller dra på lengre utflukter. Langs vestkysten og nordover er Hannes favoritt. Hun anbefaler også å leie sykler, og ta en tur langs deler av kysten for å oppdage uberørte og gjemte strender.

Havnebyen Port d´Andratx er en liten eksklusiv perle hvor du kan spise både lunsj og middag på fantastiske spisesteder, eller bade i det idylliske turkise havet.

Stay

Petit Palace Hotel Tres er et sjarmerende boutiquehotell i Palmas historiske sentrum, med nær beliggenhet til byens restauranter og små, lokale butikker. Hotellet har en idyllisk uteplass med dekorative detaljer, og fantastiske rom og suiter. På taket kan du nyte spektakulær utsikt samtidig som du slapper av i bassenget.

Concepció by Nobis er et fantastisk sted innredet med flere skandinaviske møbelfavoritter, som Skagerak og Hay. Hotellet er en avslappende oase for reisende og huser 31 rom designet av det prisbelønte svenske firmaet, Wingårdhs. Et vennlig vertskap ønsker deg velkommen til moderne fasiliteter som en varm feiring av Palmas fortid og nåtid.

Planlegg reisen i god tid og book rom på Hotel Bendinat - for her må du være tidlig ute om du ønsker et opphold. Hotellet, som er plassert ved strandpromenaden, minner om et middelhavs-herskapshus hvor alle rommene er smakfullt innredet i både tradisjonell og moderne mallorcansk stil. Opplev hager og nydelige terrasser med en innbydende atmosfære og spis utsøkt tapas, carpaccios, pasta, paella, fisk og kjøtt fra grillen.  

Eat 

Gjør deg klar for en autentisk sanseopplevelse hos Tahini Japanese Sushibar & Restaurant i Puerto Portals. Restauranten er innredet elegant med samtidskunst, og har et åpent kjøkken hvor du kan se kokkene tilberede de mest fantastiske japanske retter.

Ta turen til Flanigan, et av Puerto Portals eksklusive spisesteder, for å smake på nøye utvalgte lokale råvarer og retter laget av kvalitetsingredienser. Flanigans filosofi er forankret i restaurantens konsept som skal være synonymt med kvalitet og profesjonalitet. Nyt god mat med utsikt til havnens luksusyatcher. 

Assaona Gastrobeach Palma Club er en oase i seg selv og ligger kun 5 minutter fra sentrum. Et lunt og innbydende interiør med kurvstoler, lampeskjermer i rattan og komfortable Gervasoni-sofaer i duse sommerfarger gjenspeiles i bambusmøblene på stranden. Restauranten byr på gastronomi av høyeste kvalitet og bruker lokale produkter fra både land og hav.

Om du vil planlegge storbytur, kan du lese våre guider til København og Paris.