I hagen til Cathrine

Apr 24, 2022Nina Jenssen

I en idyllisk hage på Høvik finner vi Bolina-Cathrine hele sommeren. Cathrine er en av Bolinas eiere, og hagen hennes inviterer til avslapping, ro og hyggelige sommerdager med familie og venner. La deg inspirere av hvordan Cathrine har skapt en innbydende uteplass med produkter fra Bolina og Stasjonen.

I veksthuset finner vi potter, plantekasser og fantastiske tekstiler. Her er det lagt godt til rette for planting av både blomster og urter.

Cathrine bruker pottene fra Bergs Potter til å plante urter, planter og blomster. Hver potte er skapt med kjærlighet av førsteklasses leire i Toscana. Materialer og håndverk av høy kvalitet gir pottenes patina et vakkert uttrykk over tid. Ekstra fine i kombinasjon med andre krukker og potter som du har fra før.

En dekorativ hengekøye er plassert mellom to trær utenfor veksthuset. De bohemske vibbene gir det lille ekstra til uteplassen.

I veksthuset er det også etablert en koselig krok med madrasser og puter i samme fargetoner. Den perfekte plass for å lese en bok, slappe litt av og nyte synet av den innbydende hagen.

De særegne putene som Cathrine har valgt er fra Stasjonen sitt merke, Chhatwall & Jonsson, og er laget for utebruk. Uteputene kombinerer skandinavisk design med indisk håndverk, og henter ut det beste fra to kulturer. De er laget av bomull med vannavstøtende og UV-resistent impregnering for å tåle å ligge ute. Chhatwal & Jonsson er opptatt av bærekraftig produksjon og er derfor nøye med valg av råvarer. Alle fotavtrykk i produksjonen er sporbart, dette betyr at hvert sertifiserte produkt har et sporingsnummer som forteller oss hvem, hvordan og hvor produktet lages. 

Solstolene fra Fiam brukes flittig hele sesongen. Stolens lave vekt gjør den enkel å flytte rundt, slik at du kan søke mer sol eller plassere deg i skyggen om ønskelig.

Inngangspartiet er dekorert med store grønne vekster og blomster i samme fargetoner. Bruk det du har til å plante blomster i for å skape et personlig og unikt uttrykk. Cathrine har brukt både potter og kurver til de største plantene, og en mindre fakkelholder fungerer som en potte for den blomstrende margeritten.

Teakmøblene fra House Doctor skaper en stor lounge på uteplassen. Møblene har et rustikt og solid uttrykk, og består av moduler som settes sammen slik du ønsker. Her kan du bygge så store sofaer du bare ønsker! Teak her høyt oljeinnhold, noe som gjør at treverket er rustet for alle slags vind-og værforhold. Over tid vil stolene få en slitt og naturlig patina.

De praktiske madrassene er det perfekte tilbehøret til livet utendørs. Kan brukes på uteplassen i parken eller på stranda - eller i utemøblene slik Cathrine har gjort. Velg puter i samme fargetoner som madrassene, men eksperimenter med andre mønstre. Her har Cathrine valgt striper som en kontrast til det håndtrykket printet.

Visste du at den velkjente Cestita-lampen, også finnes som en bærbar og trådløs variant? Cestita Bateria er skapt for lange, fine sommerkvelder utendørs og skaper et lunt og stemningsfullt lys. Den ikoniskel lampen har en base av kirsebærtre og en lampeskjerm i hvitt opalglass. En storfavoritt hos oss på Bolina!

Sandalene fra svenske Shepherd har en behagelig passform og passer perfekt til sommersesongen. 

Det gir et helt eget uttrykk med rustne toner, som dekorerer uten å ta for mye oppmerksomhet. Det rustne jernet har den vintage-viben vi elsker og gir en rustikk look som står i fint kontrast med alt det grønne i hagen. 

Fakkelholderen har flere eikeblad som tilsammen gir en rundt form. Fakkelen står stødig på bakken eller i trappen, og passer fint i gruppe sammen med vanlige fakler og kubbelys.

SE ALLE PRODUKTENE BRUKT I HAGEN HER