Lag ditt eget hjemmespa

Apr 24, 2020Nina Jenssen

Bolina-Cathrine sverger til prduktene fra Neom, Como Shambhala og Sprekenhus, og har brukt disse i flere år. Nå deler hun sine favorittprodukter og sine rutiner med deg, slik at du kan lage ditt eget hjemmespa.

Invigorate - Styrke
Invigorate betyr å gi styrke eller energi. Invigorate-serien fra Como Shambhala kombinerer eukalyptus, geranium, lavendel og peppermynte. Dette er deres signaturblanding. Cathrine bruker Shower Gel på kroppen i dusjen. Såpen er fri for parabener, petrokjemi og kunstige duft- og fargestoffer.

Eteriske oljer
Cathrine har oljebrenneren Vapor Grey fra Serene House i stuen og Wellbeing Pod fra Neom på soverommet. Sistnevnte har timer med flere ulike innstillinger. Cathrine er glad i å sette på denne noen timer før hun skal sove. Og hun har alltid med seg en oljebrenner på ferie og på hytta.

Fra Invigorate-serien til Como Shambhala bruker Cathrine den eteriske duftoljen som er både oppløftende og stemningsskapende. Det er viktig å bruke ekte, eteriske oljer da synteteiske oljer raskt kan gi deg vondt i hodet.

Både de elektriske oljebrennerne og de med telys fungerer på samme måte. Antall dråper olje er veldig individuelt og avhenger av størrelsen på rommet. Prøv deg frem de første gangen med mellom 3-5 dråper. Cathrine anbefaler å bruke varmt vann om du vil spre duften ut i rommet raskere.

Har du oljebrenneren i et lite rom vil det være nok med opptil 5 dråper. Bruker du den i et sort rom, kan du bruke opp mot 10-12 dråper.

Alle oljene til Bolina er oljer som er kombinert av flere essensielle oljer i samme flaske. Bruk lavendel og eucalyptus hvis du er tung i hodet. Peppermynte hvis du er forkjølet. Den rensker opp bihulene og åpner opp.

Magiske Neom
Kroppsoljen fra Neom dufter lavendel, jasmine og brasiliansk rosentre som både varmer og beroliger kropp og sinn. Cathrine bruker denne på beina etter en dusj, for å fukte nybarberte legger og føtter godt. Oljen inneholder fuktighetsgivende safrololje, jojoba og en blanding av naturlige ekstrakter som roser og hyllebær. Cathrines tips er å smøre inn oljen på hælen også, slik at man unngå tørr hud som henger seg opp i stilongsen eller nylonstrømpene.

Ansiktsoljen Perfect Night´s Sleep fra Neom er 100% naturlig og etterlater huden dypt næret og fuktet. Denne kan du bruke på kvelden for å mest ut av nattesøvnen. Ta 2-3 dråper med oljen i hendene og masser forsiktig inn i ansiktet. Pust inn duften fra hendene dine for best mulig søvn. Oljen har en kraftig formel av antioksidanter, omega-komplekts og oljer som er fulle av vitaminer.

En annen favoritt på baderomshyllen til Cathrine er håndkremen Nourish, Breathe & Calm fra Neom. Den velduftende kremen inneholder pleiende ingredienser og etersiek oljer i ypperste kvalitet. Kremen er full av cocoa og sheasmør som gir hendene ekstra god fuktighet. Om du er sliten eller har småvondt i hodet, har Cathrine et godt tips: Smør hendene med kremen og hold hendene over munn og nese, og pust inn. Det er så deilig!

I dusjen etter vask, bruker Cathrine Bath & Shower Drops fra Neom. Dusjoljen dufter rent av lavendel, basilikum og jasmin som skaper en avbalanserende og beroligende effekt. Kombinasjonen av mykgjørende økologisk tistel og jojobaolje etterlater huden silkemyk. Cathrine bruker denne på armer og skuldre, rundt nakken og på brystet.

Hårpleie fra Sprekenhus
Hver helg unner Cathrine seg en deilig og fuktighetsgivende hårkur fra Sprekenhus. Vask håret med shampoo. Ikke bruk balsam før hårkur, da lukker hårsekkene seg og gjør at håret ikke tar i mot kuren. Fordel en liten mengde Hydrating Mask i håndkletørt hår, og sett opp i en strikk. Vask ut kuren på kvelden dagen etter. Hårmasken er rik på arganolje som er pleiende, og gir håret bedre tekstur og glans.

Pleiende ansiktsmaske
Den pleiende og revitaliserende serviettmasken fra Meraki har en svak duft av sitrus. Masken fukter og etterlater en deilig, oppfrisket følelse.

Cathrine er også glad i maskene fra L:A Bruket som er fulle av organiske og naturlige ingredienser. Masken inneholder fuktighetsgivende algeekstrakter og hyaluronsyre, som gir en glødende hud. Cathrines tips er å la masken virke i ca. 20 minutter, før du tar den av og forsiktig masserer inn resten av produktet.

Veganske duftlys
Vi på Bolina elsker duftlys og lysene fra Brooklyn Candle har raskt blitt Cathrines favoritt! Esc Santorini lukter helt magisk med en fruktig aroma av fikentrær og bær. Treaktive noter av sandeltre og amber runder av den rike, varme duften. De miljøvennlige dutlysene er laget av 100% soyavoks og har en blyfri veke av bomull. Det er brukt høykvalitets duftoljer, som er blandet med eteriske oljer. Lysene er veganske og helt uten gufte tilsetningsstoffer. Passer perfekt på badet, i lesekroken eller på soverommet.

Deo fra Meraki
Deodoranten fra Meraki holder deg frisk og komfortabel hele dagen, og er samtidig skånsom mot huden. Den inneholder økologiske oljer, som mykgjør huden og minimerer svetting.