Bli med hjem til Hedvig Wessel

Nov 11, 2020Nina Jenssen


Vi har vært med på en veldig spennende og helt ny prosess for oss. Vi har hjulpet til med å innrede den magiske leiligheten til Hedvig Wessel. For en uke siden var vi på plass for å lage skikkelig julestemning.

Bilder fra Finn-annonsen

Bli kjent med Hedvig Wessel
Mange kjenner Hedvig Wessel som den unge kulekjøreren som byttet kuler mot pudder og lange, bratte fjellsider. Hun har deltatt i OL hele 2 ganger. I dag konkurrerer hun i verdenscupen i frikjøring hvor hun kom på 2. plass sammenlagt forrige sesong. Andre ble kanskje først kjent med denne vilt rå dama under 71° nord – Norges tøffeste kjendis.

Hedvig tok kontakt med oss og spurte om vi kanskje kunne tenke oss et samarbeid. Da hun viste oss den nyinnkjøpte leiligheten sin var vi ikke i tvil. Leiligheten som gikk under navnet «Hytta på løkka» i Finn-annonsen har akkurat den viben vi i Bolina elsker. Masse lys, høyt under taket, stukkatur og dekorative gipslister, rustikt panel, gammel mur og et hjemmesnekret kjøkken der alt er litt skakt – men fullstendig nydelig!

«Jeg ELSKER Bolina! Helt siden jeg var liten og gikk i butikken deres med mamma, var øynene mine store og jeg likte godt det jeg så.»

Siden jeg var liten har jeg elsket å gjøre det koselig rundt meg, spesielt i hjemmet. Bolina har vært en av mine favorittbutikker så lenge jeg kan huske, og da jeg var i ferd med å kjøpe min første leilighet var det ingen tvil hvem jeg ville jobbe med. Jeg trengte support og guiding for å gjøre mitt nye hjem til et sted med varme og sjel – og det har Bolina hjulpet meg med. Fra Instagram til butikk, Bolina har alt; god service og fantastiske mennesker, og såklart de fineste varene. Noe av det første jeg lærte var å bo seg inn. Jeg er en utålmodig sjel, og ville helst at alt skulle være klart i det jeg tok over nøklene. Men jeg lærte at det er viktig å ta seg god tid, og det har jeg gjort. Det er et av de viktigste rådene jeg fikk, og noe jeg er veldig glad for. Det å bo seg inn, føle hva man faktisk trenger, og ikke trenger, hvilke vaner man har. Ikke minst å forstå hvordan type hjem jeg ønsker, hva som er viktig for meg for at jeg skal ha det bra – ikke alltid det som ser best ut, men det som føles best ♥

– Hedvig Wessel

 

Hedvig ønsket seg et lyst og lunt hjem som det er godt å komme hjem til etter uker og måneder på ski i inn- og utland. Med en lys ton-i-ton fargepalett, myke tekstiler i lin, en raus og luftig sofa, etniske innslag, kunst etter bestemoren og loppisfunn har Hedvig fått akkurat den leiligheten hun ønsket seg.

 

Kjøkkenet
Kjøkkenet i leiligheten er nesten beholdt slik det var. For å få inn mer lys og få større romfølelse har Hedvig slått ned veggen inn til gangen. Det som nå skiller de to rommene er en kjøkkenøy.

Kjøkkenet er innredet med en deilig sittebenk under det store vinduet, som slipper inn massevis av lys. Benken er fylt med store og deilige puter, og en myk madrass til å sitte på. Ettersom kjøkkenet er ganske lite har Hedvig funnet et smalt og rustikt bord på Finn som passer perfekt i nisjen hvor det en gang har vært en dør. Hedvig har hele tiden vært tydelig på at det er viktig å sitte godt og mykt, og valget falt derfor på den nette, polstrede og nye stolen AAC23 fra Hay.

På kjøkkenbenken til Hedvig finner vi favoritter fra Stasjonen. Deilig ingefærdrikk fra Gimber, inspirerende kokebøker og naturlige vaskemidler fra Simple Goods.

Stuen
Fra kjøkkenet kan du se over til stuen som er malt i fargen Washed Linen fra Jotun. Dette er en varm, gråbeige farge som Jotun beskriver som akkurat passe myk og lun på veggen. 

 

Stuen er innredet med møbler i ulike materialer som utfyller hverandre. Den rause Gervasoni-sofaen Ghost 114, marmorbordet Plinth fra Menu, unikt håndknyttet teppe i afghansk ull fra Massimo og stolen over alle stoler: Little Petra fra &Tradition. I taket henger det en ikke ubetydelig detalj, nemlig en Akarilampe fra Vitra. Denne lampen gir et mykt og behagelig lys i rommet når mørket faller på. I vinduskarmen finner du bordlampen Hashiri fra Menu som henter opp det asiatiske uttrykket fra Akarilampen.

 

Soverommet
Fra stuen leder to store, doble dører inn til soverommet og en nydelig oppredd seng med økologisk sengetøy fra Aiayu Domus, hotellputer og sengeteppe fra Society og sengekappe i fargen stone fra Himla. Hotellputene fra Society er 90 cm brede og derfor mindre ruvende i sengen enn normale hotellputer som er 100 cm brede.Den ene langveggen på soverommet er dekket med spesialsydde lingardiner i fargen natural fra Himla og skjuler klesskapet til Hedvig. Vi bestemte oss for denne løsningen for å kunne gjenbruke skapene etter forrige eier uten å hyre inn en snekker for å lage en spesialtilpasset løsning. Det ville ikke vært plass til normale skapdører og valget falt da på gardiner fra gulv til tak som gir en lun og varm følelse til rommet.

Som et plassbesparende tiltak har Hedvig benyttet små hyller fra Frama som nattbord. Dette er et tips til deg som har liten plass, men likevel ønsker oppbevaring og en fin måte å organisere tingene dine på. De enkle hyllene har et tradisjonelt, skandinavisk design som er preget av en minimalistisk estetikk. Nattbordslampene heter Cast og kommer fra Menu. Over sengen henger en asiatiskinspirert lampe fra OiSoiOi som bærer navnet Umbrella.Veggen på soverommet er også malt i den lune fargen Washed Linen, men for å få en litt dypere tone er det tilsatt fire dråper sort i malingen.