Lys borddekking

Jul 07, 2022Nina Jenssen

Dekk bordet i lys og luftig lin, servise i porselen og grønne kvister fra hagen i sommer. La deg inspirere av Hannes bord med unik keramikk fra Christina Iversen Studio.

- The Perfect Tablescape -

Ingen borddekking uten lin! Lin er synonymt med Bolinas borddekking, og det eksklusive materiale gir det lille ekstra med sine ulike teksturer. En linduk i en lys og dus farge er et godt valg uansett hva slags oppdekning du skal lage. Som et blankt lerret, er den nøytrale duken et perfekt utgangspunkt for å dekke på bordet og gir deg større muligheter til å variere med ulike serviser.

En tidløs duk fungerer til både hverdag og spesielle anledninger, enten du dekker bordet hjemme eller på hytta. Du trenger heller ikke stryke den etter vask, da den litt rynkete effekten bare gjør duken enda finere.

For en kreativ vri - knyt og brett servietten på ulike måter på hver kuvert. Varier med hvor du plasser servietten på bordet. Legg den på toppen av serviset, mellom servisedelene eller på siden av kuverten. Variasjonen gir et lekent og spennende uttrykk.

Linservietter kan også benyttes i brødkurven, så unngår du at smuler faller ut på bordet.

En japansk følelse av ufullkommen perfeksjon, gav kokken Sergio Herman inspirasjon til å designe serviset med navn Inku. Med tydelige referanser til skjell, blomster og naturens abstrakte strukturer er dette serviset noe helt eget. Ingen deler av serviset er helt like og små ufullkommenheter i glasuren passer inn i Wabi-Sabi-følelsen som Sergio Herman hadde til hensikt å få frem.

Kompletter Inku-serviset med spennende keramikk som gir en helt spesiell borddekking. Christina Iversen Studio har med kjærlighet til naturen og havet spesielt, samlet unike og særegne dekorobjekter som blir et blikkfang på bordet. Små skåler til egg, oljer og krydder er perfekt på tapasbordet.

Vi elsker å blande ulike glass når vi dekker bordet. De stilrene champagneglassene fra Serax har et moderne uttrykk, og kan brukes både til servering av drikke og dessert. Bruk sammen med klassiske og funksjonelle Picardie-glass fra Duralex.

Klassiske glass i akryl fra Caspari er et flott alternativ om du vil invitere til lystige lag uten å måtte uroe deg for knuste glass.

Nysgjerrig på drinken i glasset? Den er frisk, supergod og alkoholfri. Bland 4 appelsiner, 2 epler og 2-3 gulrøtter i en slowjuicer-maskin, sammen med en god bit ingefær eller bruk Gimber. Topp med masse isbiter og noen epleskiver til pynt.

For å gjøre borddekkingen mer spennende kan du skape kontraster ved å bruke ulike høyder. Høye kakefat som løfter maten er med på å gjøre bordet mer innbydende.

Les også: Imponer gjestene med hjemmelaget kransekaketårn

Godt brød hører tapasbordet til, og fortjener balsamico og olivenoljer med en upåklagelig kvalitet. Gridelli tar matopplevelsene til nye høyder. Bland dine favoritter sammen, og tilsett litt flaksalt. Helt perfekt som forrett eller siderett til måltidet!

Bruk en skjærefjøl som et serveringsfat til ost, kjeks, oliven og andre småretter. Bruk ulike skåler som står i kontrast til serviset du har valgt.

Er du på jakt etter oppskrifter på salater og poteter til den store dagen, anbefaler vi våre bestselgere Aichas salatfantasier og Potetkokeboka.

SE ALLE PRODUKTER SOM ER BRUKT I BORDDEKKINGEN HER