Mist fra &tradition

Aug 28, 2023Nina Jenssen

Det første morgenlyset, med stråler som skinner gjennom tåke og dis, og vitner om at det er en fin dag i vente. Nettopp dette er inspirasjonen bak lampen med navnet Mist fra &tradition. Lampen er designte av det København-baserte designstudioet, All the Way to Paris.

Designerne har latt seg fascinere av måten lyset kommer gjennom på forsjkellige tider av døgnet. Mist-serien består av en pendel i to ulike størrelser, samt en bordlampe. Pendellampen er laget av munnblåst opalglass, med hvitbelagte aluminiumsdetaljer og en tekstilsnor. Lampen er like fin alene, eller sammen med flere i et større lysarrangement. 

Bordlampen har i tillegg til opalglasset, en tykk marmorsøyle med en liten dimmerbryter. Glassets lyse form og den solide marmoren skaper en kontrast og et design rikt på materialitet.

«We are fascinated by the way light comes through at different times of the day, and with different weather. With Mist, we want to speak to the kind of light that comes through when the air is heavy, a kind of sparkling, diffused light. The series will add depth to a room instead of beint too harsh.»
- All the Way to Paris

Både pendellampen og bordlampen har tilsvarende silhuetter, men den omvendte plasseringen gir et koordinert, sjarmerende utseende. Lampene har et enkelt design, men formen er likevel noe komprimert og litt asymmetrisk. 

 

Serien vil bidra til å gi dybde til et rom, i stedet for å være for tøff. Mist gir en diskré luksus til rommet og tilføyer en perfekt kombinasjon av form, funksjon, eleganse og varme.

SHOP &TRADITION HER