Slik dekker du bordet til konfirmasjon

Jul 26, 2023Nina Jenssen

Bolina-Hanne skal snart fylle hjemmet sitt med gjester til feiring av konfirmasjon for yngstemann i flokken. Forberedelsene er godt i gang og Hanne har allerede planlagt en morsom, personlig og innbydende borddekking. Her er våre beste tips til dekking av konfirmasjonsbord.

Til feiring av store begivenheter er det mye skal ordnes, og det kan være greit å starte planleggingen tidlig. Et flott dekket bord er med på å gjøre konfirmasjonsdagen minnerik og spesiell for konfirmanten. Start gjerne med å velge et tema eller en fargepalett for borddekkingen. Bruk gjerne konfirmantens favorittfarger når det kommer til blomster, dekor og tilbehør.

Med en nøytral duk har du et fantastisk utgangspunkt for å dekke bordet på mange forskjellige måter. En hvit duk er som et blankt lerret, og passer til klassisk borddekking. For å unngå at det blir flatt og lite spennende, kan du bruke tekstiler med ulike teksturer for økt dynamikk til bordet.

For en lys og luftig borddekking kan du også velge en linduk i en lys farge og klassisk hvitt servise. Lin er et bestandig materiale som blir finere og finere etter bruk. Her har vi dekket med den tidløse Sunshine-duken fra svenske Himla, som har den myke og rustikke følelsen man får fra lin.

Tips: Kjøp gjerne en duk som er minimum 60-90 cm lenger enn bordet du skal bruke den på. Da får du en duk som henger pent over bordendene.

Bruk tøyservietter som skaper kontrast til resten av bordets sarte fargeskala, og knyt den for et lekent uttrykk. Det er også dekorativt å brette servietten til et rektangel. Bordbrikker under hver kuvert vil også fungere som en spennende kontrast.

Ved valg av servise, glass og bestikk er mulighetene mange. Det er sjeldent man har nok servise slik at du kan dekke på med det samme til alle gjestene, men det gjør ingenting. Det er gøy å mikse nye moderne glass, med gamle krystallglass. Borddekkingen blir ekstra spennende når ikke alt er likt! Lån tallerkener fra naboen. Bland ditt vanlige bestikk med besteforeldres gamle sølvtøy. Kontraster i stofflighet, keramikk og porselen vil skape bordet. Ikke vær redd for å kombinere det du tenker ikke passer sammen, det er her unikheten kommer inn.

Kompletter borddekkingen med vaser, blomster og lys. Skap kontraster og dynamikk ved å bruke ulike høyder, fasonger og materiale på vasene. Husk at høye snittblomster bør være smale, slik at man ikke mister øyekontakten med de man sitter med til bords. Bruk kvister fra hagen eller kjøp olivengrener som du legger på midten av bordet.

Bruk elementer fra konfirmantens barndom som dekorasjon på bordet. Kopper fra konfirmantens dåp passer perfekt som vase på bordet. Du kan også dekorere bordet med ting som barna har laget, en favorittleke eller andre elementer som bringer frem barndomsminnene. Et dekorativt, personlig og morsomt innslag!

Lag ekstra fine bordkort med bilder av familie og venner. Be gjestene om å sende sitt eget konfirmasjonsbilde i forkant av konfirmasjonen. Fremkall eller print ut bildene i en passende størrelse, og legg på hver tallerken eller fest i en bordkortholder.

Trenger du duker, servietter, glass, servise, dekor, lykter eller lys til den store dagen? Vi har alt du trenger! Ta turen innom våre butikker hvor våre dyktige ansatte står klare til å hjelpe deg.

Kjøp produkter til konfirmasjonsbordet her