Slik dekker du vårbordet

Mar 23, 2022Nina Jenssen

Den er noe helt eget med Bolina-Hanne sine oppdekninger. Miks av materialer, mønster og strukturer står i fokus og skaper et helhetlig, innbydende uttrykk. «Alt må ikke være likt» er Hannes motto når hun dekker bordet, og det er dette som skaper den unike og innbydende følelsen. 

Vi har dekket vårbordet med gule valører og jordtoner med nøytrale detaljer. Du finner alle produktene hos Bolina og Stasjonen, slik at du kan dekke et lignende bord selv eller la deg inspirere av stilen til å finne din eget personlige uttrykk. 

Våren er tid for farger og utgangspunktet for borddekkingen starer med en linduk med mønster eller print. Lin er et bestandig materiale som bare blir finere og finere etter bruk. Her har vi brukt duker fra Linge Particulier - et fransk merke spesialiserer seg på høykvalitets, europeisk lin i klassiske mønstre og farger. 

En ensfarget duk i en lys farge passer også utmerket til vårbordet. Bruk da gjerne en bordbrikke under hver kuvert som en kontrast.

Når basen for bordet er satt, er det tid for servise og glass. Her er mulighetene mange og kun begrenset av fantasien. Kontraster i glass, keramikk og porselen vil skape bordet. Ikke vær redd for å kombinere og mikse det du tenker ikke passer sammen - det er her unikheten kommer inn. Gå for en gjennomgående fargeskala, men bland gjerne ulike serviser fra ulike merker. En større tallerken kan brukes i bunn som en dekketallerken på hver kuvert.

Bruk enkle og klassiske glass sammen med glass med spennende strukturer og farger.

Servietter knytes som vanlig på Bolina-måten for et lekent uttrykk. Her er det gøy å variere med farger og mønstre på serviettene, men også med plassering på bordet. Legg servietten på toppen av serviset eller ved siden av kuverten.

Kompletter borddekkingen med bordpynt. Lag små grupper av vaser, telysholdere og lysestaker. Skap kontraster og dynamikk ved å bruke blomster i ulike høyder. Vær konsekvent ved plassering av høye stilkblomster og kvister, så de ikke sperrer for øyekontakten mellom gjestene til bords. Blomstene må ikke alltid være ferske, papirblomster fungerer også utmerket og er utrolig dekorativt. Like fine alene eller kombinert i en vakker bukett med flere blomster sammen.

Lange middager utover kvelden, krever gode stoler. Fredericias klassiker, Søborg, har et komfortabelt og polstret sete i skinn. Designet av Børge Mogensen tilbake i 1950 hvor snekkertradisjoner i massivt tre er kombinert med moderne, formspent finér. Søborg står utstilt på Bolina - velkommen innom for å titte og prøvesitte.

FÅ STILEN TIL HANNE HER