String System Guide

Jan 18, 2022Nina Jenssen

String er et fleksibelt designikon til hele hjemmet og er selve svaret på tidløs skandinavisk design. String System er et hyllesystem bestående av komponenter du selv kan sette sammen etter eget behov. Systemets utgangspunkt er gavler i to ulike dybder og flere høyder hvor du kan feste hyller, skap, skrivebordsplater, knagger, skohyller og en hel del andre smarte deler.

Historien om String
String ble født i 1949 etter en konkurranse lansert av et svensk forlag. De innså at folk sannsynligvis ville kjøpe flere bøker hvis de hadde et sted å plassere dem. Med dette i tankene, ble det utstedt en konkurranse om å lage en hylleløsning som var rimelig, enkel å montere og enkel å installere. Ekteparet Nils og Kajsa Strinning vant konkurransen med sitt fleksible, elegante og minimalistiske hyllesystem som kunne monteres på enhver vegg. Designet fikk umiddelbar suksess og Nils Strinning er å regne som en av Skandinavias mest innflytelsesrike designere i den moderne tid.

Siden den gang er String System foredlet til perfeksjon, og det har blitt et funksjonelt hyllesystem som kan utvides og endres i det uendelige. String er en stor favoritt hos oss på Bolina og hos mange av våre kunder. Fordelene med String System er like åpenbare i dag, som for 70 år siden. String har klart å utvikle seg i tråd med tiden og folks endrede vaner og behov. Akkurat som den første versjonen av String ble en prisvinner, har det svenske merket fortsatt å hente anerkjennelse og utmerkelser.

Over tid har String-familien blitt utvidet med flere komponenter og smarte tilleggsdeler. En String-hylle kan vokse og endre seg sammen med deg over tid - en smart og livslang investering! 

Hvordan bygge ditt personlige hyllesystem
Bygg ditt helt unike og personlige hyllesystem fra String. Hyllene passer i alle rom, til alle mulig behov og finnes i utallige kombinasjoner med farger og materialer. Her kan du kombinere akkurat det du ønsker til ditt behov. String System er enkelt å montere. Du fester gavlene til veggen og fester hylleplater og tilleggsmoduler ved hjelp av metallklips.

1) Velg gavler

Det første steget er valg av gavler som finnes i ulike høyder og i to forskjellige dybder – 20 cm eller 30 cm. Hvis du ønsker at hyllegavlen skal stå på gulvet finnes det tre varianter i ulike høyder: 200×30 cm, 115×30 cm, 85×30 cm. Ønsker du at hyllene skal løftes opp fra gulvet og sitte fast i veggen kan du velge mellom to gavler i størrelsene 75×20 cm og 75×30 cm. Sistnevnte er også supre til å bygge oppover i høyden.

2) Finn hylleplater

Nå som du har funnet ut av hvilke gavler du ønsker, er det tid for å finne riktige hylleplater. Velg hylleplater som tilsvarer dybden du har valgt på gavler (20 eller 30 cm). Det finnes to ulike bredder på hylleplatene, 58 cm og 78 cm. Du kan også kombinere flere hyller ved siden av hverandre slik at du får en bredere hylle, men husk at dybden må være lik som på gavlene. Alle hylleplatene selges i pakker på 3 stk.

3) Velg tilleggsmoduler

Det finnes et stort utvalg tilleggsmoduler som du kan bruke til ditt String System avhengig av det behovet du har; enten du ønsker oppbevaring for å skjule ting eller vise frem, et ekstra avlastningsbord, kjøkkenbord eller arbeidsbord. Se det store utvalget av delene i nettbutikken. 

4) Bestem farger og materialer

Siste steg i prosessen er å velge hvilke farger og materialer du ønsker til ditt hyllesystem. I rustfritt stål finner du fargene hvit, grå og sort. I de ulike tresortene kan du velge mellom ask, eik, valnøtt og sortbeiset ask. Hyllegavlene kommer kun i rustfritt stål. Hylleplatene og tilleggsmodulene finnes i alle varianter. Alle mulighetene kan mikses og kombineres slik du ønsker for et unikt uttrykk. Du kan også gå for samme farge på hele hyllen om du ønsker det. Her er det kun fantasien som setter grenser.

5) Bestill hyllesystemet i vår nettbutikk eller på Stasjonen
Vi pleier vanligvis å ha lagervare på det meste fra String System i hvitt. Dersom du ønsker en annen variant bestiller vi det opp for deg. Bestill hyllesystemet i vår nettbutikk eller på Stasjonen. Her er våre dyktige medarbeidere klare til å hjelpe deg med alle spørsmål du måtte ha angående String. Ta gjerne turen innom for å se flere av hyllene utstilt i butikken.

String Pocket

Praktisk, genial og tidløs. Minihyllen String Pocket har fått navnet på grunn av sin plassbesparende størrelse. Her er det plass til oppbevaring av for eksempel pocketbøker og andre småting. Hyllen passer i alle rom i huset, og kan enkelt kombineres sammen. String Pocket består av 2 gavler og 3 hylleplater, og finnes i flere ulike farger. En bestselger som har vært vår store favoritt i flere år!

SE MER FRA STRING HER