The Canvas Chair

Mar 01, 2021Nina Jenssen

Med sitt uformelle design og naturlige materialer vil Canvas-stolen passe inn i ethvert hjem. Den er både moderne og klassisk på samme tid. Dette er en stol som kan gå i arv i generasjoner.

Den er laget av naturlige materialer med canvas som sete og rygg. Rammen består av horisontale og vertikale linjer av førsteklasses europeisk eik. Kombinasjonen gir en fin kontrast og en naturlig følelse av balanse.

Stolen er designet med brede dimensjoner, slik at den kan brukes til både arbeid og avslapping. Gjør stolen enda mer komfortabel med en behagelig sittepute av canvas.

 

The Canvas Chair var et av de siste møblene som Børge Mogensen tegnet før hans død i 1972. Stolen har siden forblitt i arkivene, helt til nå. Det hverdagslige, uformelle uttrykket og de ærlige materialene er svært relevante den dag i dag.

Stolen illustrerer Mogensen sitt talent for funksjonsdrevne design med fokus på enkle, strukturelle former som fanger essensen av en idé. Hans livslange ambisjon var å skape holdbar og nyttige møbler, som ville berike folks hverdag.