Lotta, datteren til Bolina-Cathrine, har laget en helt fantastisk nydelig kake, dekorert med spiselige blomster. Deilig vanilje møter syltetøy og et hint av sitron. Server denne til gjestene, det blir garantert en suksess!
Dette trenger du
- 225 g mykt smør
- 225 g melis
- 4 store egg
- Skallet av en 1/2 sitron
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 225 g selvhevende mel
- 1 liten skvett melk
- 1 klype salt
- Valgfritt fyll: lemon curd, syltetøy, krem
Slik gjør du
1. Forvarm ovnen til 180 grader.
2. Smør bunnen av to springformer på ca. 20 cm.
3. Pisk smør og sukker sammen. Knekk et og et egg i om gangen, og visp godt. Skrap ned på sidene av bollen etter hvert egg.
4. Tilsett sitronskall, vanilje, mel, melk og en klype salt i deigen.
5. Når kakedeigen er godt blandet, fordeler du den over i de to formene.
6. Stek kakene midt i ovnen, i 25-30 minutter.
7. Når kakene er ferdig stekt, lar du dem stå i formene i 10 min før du tar de ut for å avkjøles videre.
8. Monter kaken sammen ved å starte med en bunn, som du dekker med det fyllet du ønsker. Legg deretter den andre kaken på toppen.
9. Dekk hele kaken med vaniljefrosting, som du lager av sukker, melis og vaniljeekstrakt. Miks alt sammen i en stor bolle med stavmikser, til du har en jevn masse uten klumper. Tilsett litt melk, en spiseskje om gangen, til du får smørkonsistens.
10. Fordel frostingen utover kaken, og pynt med det du måtte ønske. Spiselige blomster gir en utrolig fin kake og blir et blikkfang på bordet. Husk kakefat til serveringen.
Oppskriften er hentet fra BBC Good Food og inspirasjon til frosting her: Lively Table.