Høstens karrisuppe

En deilig suppe smaker ekstra godt på hustrige høstkvelder, og denne karrisuppen skal vi definitivt servere ofte denne sesongen.

Dette trenger du

Til karrisuppe
- 1 gul løk finhakket
- 4 hvitløksfedd, finhakket eller revet
- ca. 3 cm fersk ingefær, revet
- 2 bokser (400 g) kikerter
- 1 ss malt karripulver, hot
- 1/2 ts gurkemeie
- 1 boks (250 ml) kokosmelk
- 1 boks (400 ml) hakkede tomater
- 250 ml grønnsaksbuljong
- Salt
- Limesaft


Til sprøstekte kikerter
- 1 boks (400g) kikerter
- Olivenolje
- Karripulver


Til garnityr
- Kokosmelk eller yoghurt
- Friske urter - koriander, mynte
- Sprøstekte kikerter

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 200 grader.


2. Start med å sprøsteke kikerter som skal være topping til suppen. Hell laken av kikertene og skyll de med kaldt vann. Fordel kikertene på en bakeplate, strø med ca. 1 ss olivenolje og krydre med 1 ts karripulver. Bland godt, og stek i 30 minutter til de er gylne og sprø.


3. Fres løk i olje til den er myk. Tilsett hvitløk, ingefær, karripulver og gurkemeie, og fres et par minutter til. Hell laken av kikertene og skyll de i kaldt vann. Ha de oppi kjelen og stek i noen minutter. Tilsett kokosmelk, hakkede tomater og buljong. La det koke opp og smak til med salt og limesaft.


4. Server suppen i skåler. Pynt med kokosmelk, friske urter og sprøstekte kikerter.

Oppskriften er hentet fra @matpaabordet.