Karrisuppe
En deilig suppe smaker ekstra godt på hustrige høstkvelder, og denne karrisuppen skal vi definitivt servere ofte denne sesongen. Oppskriften er lånt fra Ina, bedre kjent som @matpaabordet.
Dette trenger du
Karrisuppe
1 gul løk finhakket
4 hvitløksfedd, finhakket eller revet
ca. 3 cm fersk ingefær, revet
2 bokser (400 g) kikerter
1 ss malt karripulver, hot
1/2 ts gurkemeie
1 boks (250 ml) kokosmelk
1 boks (400 ml) hakkede tomater
250 ml grønnsaksbuljong
Salt
Limesaft
Sprøstekte kikerter
1 boks (400g) kikerter
Olivenolje
Karripulver
Garnityr
Kokosmelk eller yoghurt
Friske urter - koriander, mynte
Sprøstekte kikerter
![]() |
![]() |
Slik gjør du
Start med å sprøsteke kikerter som skal være topping til suppen. Sett ovnen på 200 grader. Hell laken av kikertene og skyll de med kaldt vann. Fordel kikertene på en bakeplate, strø med ca. 1 ss olivenolje og krydre med 1 ts karripulver. Bland godt, og stek i 30 minutter til de er gylne og sprø.
Fres løk i olje til den er myk. Tilsett hvitløk, ingefær, karripulver og gurkemeie, og fres et par minutter til. Hell laken av kikertene og skyll de i kaldt vann. Ha de oppi kjelen og stek i noen minutter. Tilsett kokosmelk, hakkede tomater og buljong. La det koke opp og smak til med salt og limesaft.
Server suppen i skåler. Pynt med kokosmelk, friske urter og sprøstekte kikerter.
Oppskriften er hentet fra @matpaabordet