En historie om lidenskap og håndverk

Oct 06, 2021Nina Jenssen

Libeco er et familieeid selskap som har produsert og spesialisert seg på lin siden 1858. Ferdigheter og kompetanse blir videreført fra generasjon til generasjon. Fra åker til fiber, fra garn til stoff, er produksjon av lin en historie om lidenskap og håndverk.

Libeco arbeider mer linbønder, spinnerier og produsenter for å skape høyest mulig merverdi med minst mulig økologisk fotavtrykk. De bruker alltid de mest bærekraftige metodene for produksjon av respekt for råvarene som brukes. Libecos fokus og tro på lin som et bærekraftig førsteklasses produkt har bare vokst gjennom årene siden veveriet ble etablert.

Kun noen få vevere rundt om i verden kan bære det belgiske kvalitetsmerke for lin. Dette er et symbol som garanterer for kvalitet, sporbarhet og autensitet på lin vevd i Belgia fra minst 85% europeiske linfibre. Belgisk lin er et tradisjonelt håndverk etter høye standarder. 

Som et av de mest holdbare og bærekraftige fibrene i verden, er linproduktene kjent for å ha et høyt nivå av komfort og kvalitet.

Libeco er selv anerkjent under etiketten «Masters of Linen» som garanterer for at lintøyet er lagt i Europa med transparente produksjonsprosesser. Libeco forplikter seg til å lage belgisk lin gjennom så grønne og miljøvennlige prosesser som mulig.

 

SE HELE UTVALGET FRA LIBECO HER