Pistasjboller

Vi har laget verdens beste boller med deilig pistasjkrem fra Gridelli og karamellsaus fra Pärlans. Kan det bli bedre?!


Dette trenger du

- 600 g hvetemel
- 100 g sukker
- 1 ts kardemomme
- 2 ts tørrgjær
- 100 g smør eller margarin
- 200 ml lettmelk
- 100 ml vann
- 1 egg

Slik gjør du

1. Lag deigen ved å blande hvetemel, sukker, kardemomme og tørrgjær i en stor bolle.


2. Smelt smør eller margarin i en kjele. Tilsett melk og vann. Sjekk at blandingen er fingervarm før du pisker inn egget.


3. Hell melkeblandingen i melblandingen og rør sammen til en klissete deig. 


4. Dekk deigen og la den heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 2 timer. Sett deigen kjølig til neste dag - eller opp til 4 dager om du vil bake ut senere.


5. Ha den kalde deigen over på en melet arbeidsflate. Del den i 12-15 like store emner og trill til boller. Sett dem på et stekebrett dekket med bakepapir og la de hvile på et lunt sted til dobbel størrelse (ca. 1 time). 


6. Pensle bollene med egg og sett i varm ovn. Stek i ca. 12 minutter på 200°C til bollene er gylne og gjennomstekte. La de avkjøle på en rist.


7. For å lage pistasjkremen visper du fløte til krem, og blander sammen med pistasjkrem fra Gridelli. Del bollen i to og fyll med mer pistasjkrem. 


8. Topp med karamellsaus fra Pärlans og et dryss av hakkede pistasjnøtter. Om du vil pynte bollen enda mer, kan du gjerne drysse litt melis på toppen

Oppskriften er hentet fra Mat På Bordet.