Interiørtips til sommerhytta

Jun 08, 2022Nina Jenssen

Sommeren er på vei og Bolina-søstrene klargjør hytta i Son for avslappende feriedager. Dette er stedet hvor batteriene lades sammen med familie og venner gjennom sommermånedene. En miks av tekstiler, varige materialer og kontraster mellom gammelt og moderne, gir hytta et idyllisk og sjarmerende preg.

Samlingspunktet i hytta

Stuen er selve samlingspunktet i hytta og skal huse mange gjester. Med en stor sofa og en komfortabel godstol ønskes venner og familie velkommen inn i den lune og innbydende atmosfæren.

Lille Petra omfavner deg som en varm og myk klem, med en uimotståelig sittekomfort. Stolen er nett og enkel å flytte rundt. Den tilhørende puffen er perfekt å hvilke beina på, men også ypperlig til bruk som en ekstra sitteplass.

Det finnes ingen regler for antall puter i sofaen, men dersom du har en dyp modell kan man tillatte seg flere puter. Velg farger som kompletterer hverandre, men ikke vær redd for å mikse mønster, størrelser og teksturer. Alt trenger ikke være perfekt. Det uventede gir sjel og skaper et personlig uttrykk.

Kaffebordet Bolina 35 i eik passer like godt på hytta som hjemme. Bordet er tidløst med en skandinavisk touch og japansk følelse. Hyllen under gir plass til både spill, magasiner og naturligvis hyttebøker. Cathrine og Hannes familie har feriert i Son i mange år og i hytta finner vi flere hyttebøker med gode minner og fortellinger fra tidligere års ferieopphold med både foreldre og besteforeldre.

Lag et stilleben

Cathrine er glad i å lage stilleben og starter alltid med bøker for å få ulike nivåer. Bland blomster, duftlys og lysestaker i ulike høyder, former og teksturer. Hold deg til en fargetone eller en palett med farger som harmonerer. På kaffebordet har Cathrine valgt naturtoner og terracotta, som gjenspeiles i putene i sofaen. Finn frem en morsom ting barna har laget, et lite kunstverk eller en liten raritet som skaper blikkfang.

Oppbevaring får vi aldri nok av

God og praktisk oppbevaring er et must på hytta, spesielt der flere familier eier sammen. Veggplass er din redning i hytter hvor det er mangel på nok gulvplass til kommoder og skap. Heng opp knaggrekker, gjerne langs hele veggen, så har du praktisk oppheng til klær, badetøy, morgenkåper og strandvesker. Hyller over sengen kan brukes til alt fra bøker og sportsutstyr, til klær og bagasje.

Finn frem kurver til hvert familiemedlem, til oppbevaring av toalettsaker og andre private småting. På denne måten holder alle orden på sine ting, og det er enkelt å oppbevare i en hylle på soverommet eller på en benk på badet.

En benk er et allsidig møbel som kan brukes til det meste. En ekstra sitteplass ved stort besøk, eller oppbevaring i gangen til ytterklær eller til tekstiler på badet. 

Sov godt og drøm søtt

Hotellputer i sengen gjør ikke bare oppredningen ekstra fin, men gir også god ryggstøtte om du leser på sengekanten eller scroller på mobilen. Cathrine har laget sitt eget DIY-prosjekt ved trylle gamle tekstiler om til putetrekk. Gi nytt liv til stoffer som du har liggende, og sy dine egne putetrekk - enten til sengen, eller til sofaen.

Velg nattbordslamper som gir et helhetlig uttrykk til rommet. Tenk gjennom plassering av lampene på veggen, slik at lyset faller på riktig sted og at lampen ikke er i veien for noe eller noen. Plasseres lampen over nattbordet, er det viktig å ta hensyn til høyden slik at du fortsatt kan ha ting stående på bordet.

Ta vare på insektene

Insekter og bier fortjener også en liten hytte i varmen. Bygg et insektshotell selv eller kjøp et dekorativt, lite hus hvor marihøner, fluer, bier og andre innsektsvenner kan flytte inn.

Verdens beste solstol

Nyt lange sommerdager i solstolene fra Fiam. Stolenes lette vekte gjør at du enkelt kan flytte møblene rundt etter hvor det er sol eller lune skyggeplasser.

FÅ HYTTESTILEN TIL SØSTRENE HER