Sommerlig borddekking

Jun 29, 2022Nina Jenssen

Sene middager i hagen mens solen går ned i horisonten. Vi gleder oss til å nyte måltider ute fremover og har dekket et sommerbord i hagen på Stasjonen. Lyse tekstiler og friske sommerblomster skaper en innbydende atmosfære, og ønsker familie, venner og gjester velkommen til et herlig måltid.

Inviter til et lyst og luftig sommerbord med vakre tekstiler og taktile overflater. En klassisk duk i en dus hvitfarge er enkel å kombinere med ulike serviser, bordbrikker og servietter. Her trenger du ikke bruke tid på stryking etter vask, da den litt rynkete effekten bare gjør duken enda finere. Passer perfekt både hjemme og på hytta.

En stor bolle kan fungere ypperlig som en kjøler til drikke. Denne fra Ferm Living har et spennende uttrykk med sin skulpturelle og forhøyede form - med et mykt, plissert uttrykk. 

Velg servise i samme fargetone som tekstilene og dekk på i høyden. Pynt servietten med blomster som passer til resten av borddekkingen.

Les også: Den store bordekkingsguiden

Markblomster og grønne kvister hører sommerbordet til. Plukk med deg pynt fra hagen, langs veikanten eller i skogen. Eller besøk din lokale blomsterforhandler der du ferierer. Fordel blomstene i små vaser. Du får et ekstra fint uttrykk om du blander ulike glassvaser sammen, i ulike fasonger.

Blomsterfakirer er helt geniale og hjelper deg til å dandere blomster og strå akkurat slik du ønsker! Plasser fakiren i bunnen av en vase, en kopp eller skål sammen med litt vann, og stikk hver enkelt stilk på en av piggene.

Vasene trenger ikke plasseres symmetrisk. Sett vasene i en liten gruppe litt tilfeldig i borddekkingen. For balanse i borddekkingen, kan du plassere den store bollen med drikke mot den andre enden. Da sperrer det heller ikke for blikkontakten med de du snakker med. Ved å sette pynten ut til siden, vil det også være god plass til salater og grillmat på midten av bordet.

Nyt sommeren og måltider utendørs!


SHOP SOMMERLIG OPPDEKKING HER