The Living Room Edit

Mar 10, 2023Nina Jenssen

Stuen er et av husets viktigste rom. Her skal det være rom for avslapning og kos, middager med venner og familie, og kanskje hjemmekontor og hobbyer. Vi synes det er viktig å innrede stuen etter funksjon og behov, slik at rommet kan brukes akkurat på den måten du har tenkt og ønsker. Vi har fem hovedpunkter vi tenker på når vi innreder stuen, og håper du lar deg inspirere til møblering og innredning hjemme hos deg selv.

Møbler

Møbler som er gode å sitte i er uunngåelig! Mange møbler er veldig fine å se på, men dessverre uten optimal sittekomfort. Vi er glade i møbler som inviterer til avslapning og maks komfort. Cap Ferret er en lenestol med franske vibber som er som en drøm å sitte i med sitt dype sete og deilige puter i ryggen! I samme serie finner vi også sofa som passer perfekt inn i en lun og innbydende atmosfære. Gervasoni, Ethnicraft, Fredericia og &tradition har også kvalitetsmøbler, så start gjerne med å utforske deres brede utvalg om du er på møbeljakt. 

Lille Petra omfavner deg som en varm og myk klem, og den tilhørende puffen er perfekt å hvile beina på. Også ypperlig til bruk som en ekstra sitteplass når gjester er på besøk.

Se etterkvalitet og varige materialer, så vet du at møblene kan bo hos deg i lang tid. Det beste er hvis du kan finne noe som kan gå i arv i generasjoner.

Gulvtepper

Gulvtepper har flere funksjoner. De er med på å ramme inn soner, og gir en lun følelse. Velg størrelse etter hvor i stuen teppet skal plasseres. Vil du ramme inn både sofa og sofabord, kan du gå for et stort teppe som er rundt 2x3 meter. Ønsker du kun gulvteppe under sofabordet, kan du gå for en mindre variant. Velg ensfarget eller mønster. Vi er spesielt glad i kelimteppene fra Brandts Indoor, som tilfører det lille ekstra til interiøret.

Småbord & sidebord

Småbord og sidebord er noe vi ikke kan få nok av, og vi setter gjerne flere sammen i ulike høyder og dimensjoner, for et spennende uttrykk. En miks av ulike tresorter som kompletterer hverandre er også gøy å innrede med. Alle trær er forskjellige og ulike tresorter har ulike fargevariasjoner, strukturer og form. Fordelen med treverk er de iboende egenskapene som gjør materialet solid og robust. Over tid vil treverk også få en nydelig patina som vitner om treets sjarm og liv. Treverk gir en slitesterk konstruksjon som vil resultere i et møbel av høy kvalitet.

Piloti fra Fredericia er et enkelt og minimalitstisk bord designet av Hugo Passos. Den slanke bordplaten avløses av smekre og avrundede borben. Ordet "piloti" refererer til søylene som løfter en bygning over bakken. Beina på Piloti-bordet ligner søyler, hvor intensjonen er at bordet skal fremstå som en tynn linje som neste flyter i rommet.

Belysning

Riktig belysning gir et dynamisk rom, hvor møbler og kunst kommer bedre frem, samtidig som du skaper en behagelig og innbydende atmosfære. Start med å kartlegge hva du skal bruke stuen til og hvor i rommet du oppholder deg, for å finne ut hvilke områder som skal forsterkes med lys.

Vi er spesielt glad i de bærbare lampene, som har kommet for fullt de siste sesongene. Stemningsbelysning er viktig for atmosfæren i hjemmet, og gir både stemning og personlighet til rommet. De bærbare lampene kan også dimmes, som er perfekt for å skape et beroligende lys. Og ikke minst kan du flytte lampene rundt der du ønsker litt ekstra belysning.

Stilleben

Et stilleben på stuebordet gir et spennende uttrykk. Start med bøker for å få ulike nivåer. Sett sammen blomster, duftlys og lysestaker i ulike høyder og former. Velg en fargetone, eller en palett med farger som harmonerer godt sammen. Finn frem morsomme ting som barna har laget, objekter du er glad i eller en liten raritet som skaper et blikkfang. 

I et stilleben kan du enkelt bytte ut, fornye og vise frem ulike interiørdetaljer for et nytt og endret uttrykk i stuen. Dekorer gjerne etter sesong og bland inn vårens blomster, påskens pynt eller annet du vil fremheve på bordet.

SHOP PRODUKTER TIL STUEN HER