Historien bak The Tartan Blanket Co.

Dec 16, 2021Nina Jenssen


Med et ønske om å lage et selskap med ekte lidenskap og sjel, ble Tartan Blanket Co. til. Emma og Fergus ønsket å lage vakre og naturlige produkter som ville gi varme til folks hjerter og hjem, i tillegg til å ha en positiv innvirkning på verden rundt oss. Nå er produktene deres endelig tilgjengelig på Bolina!

«Vi ønsket å designe noe som blir elsket og brukt i mange år fremover, og potensielt blir gitt videre i arv i flere generasjoner.»

Tradisjonelle skotske tartantepper er laget av ull eller kashmir, noe som betyr at hvert pledd er naturlig og bærekraftig. For Emma og Fergus var det viktig å fokusere på bærekraft i dagens verden med skiftende mote og engangsprodukter. De har reist verden rundt på jakt etter fabrikker som produserer i tråd med deres etikk og visjon om tradisjonelle skotske varer med en moderne tilnærming. I dag har de to produksjonspartnere som holder til i India og Mongolia. Her driftes fabrikkene av to familier som har blitt en elementær del av The Tartan Blanket Co. sin utvikling. 

Familien i India bruker 100% resirkulerte materialer og støtter et kvinnesamfunn ved å skape sårt tiltrengte arbeidsplasser. Hvert teppe får en personlig og unik finish. Ved den andre fabrikken i Mongolia brukes tradisjonelle, menneskeledened oppdrettsmetoder hvor dyrevelferd har høyeste prioritet. Fabrikken jobber med lokale vevere og støtter landsbysamfunnet. På denne måten opprettholdes fullstendig gjennomsiktighet og kontroll i produksjonen.

The Tartan Blanket donerer 2 % av alle inntekter for å beskytte planeten og støtte de arbeiderne som trenger det. Selskapet fokuserer på å være et selskap med positiv innvirkning.

Ullskjerfene er inspirert av tradisjonelle, skotske rutemønstre som har rik tradisjon og historie i Skottland.

 “Vi vil ikke bare unngå å etterlate et negativt fotavtrykk på denne planeten, men å prøve å legge igjen et positivt håndavtrykk og litt mer kjærlighet i kjølvannet.”

Et pledd eller et skjerf fra The Tartan Blanket er en gave du kan gi med stolthet og glede. Det er designet for å bli elsket og brukt daglig. Et minnesmerke du kan gi videre i generasjoner.

SE ALT FRA THE TARTAN COMPANY HER