Trinidad 3398

Jan 31, 2023Nina Jenssen

Den dekorative spisestolen Trinidad 3398 fra Fredericia ble designet av den danske designeren, Nanna Ditzel, i anledning Fredericia sitt 25 års jubileum. Stolen er et dansk designikon og har vært i produksjon helt siden 1993!

Funksjonen i et møbel er essensielt, men Nanna understreker at alle ting inneholder noe mer, noe hun forsøker å fremme i sitt design. Stoler holder mennesker og det er viktig hvordan stolen kler folk.

"The precise transparency of the Trinidad chair almost dissolves in a play of light and shadow, yet at the same time gives the chair a strikingly bold voice."

I en samtale med den danske journalisten, Henrik Sten Møller, forteller Nanna om hvordan tanker blir til ting. Hennes kreativitet henter raskt inspirasjon fra tidligere reiser og observasjoner når hun er i startfasen av nye prosjekter. Nanna inspireres av det hun observerer rundt seg i hverdagen, men også av steder og bygninger hun oppsøker. Hennes inspirasjon kommer direkte fra arkitektur, stemning, materialer, tekstur og former. Til denne stolen har Nanna latt seg inspirere av husfasaden på den karibiske øya Trinidad. Her fikk hun ideen til stolens form. Ønsket til Nanna var å gjenskape effekten av hvordan husfasaden reflekterte både lys og skygge.

Nanna Ditzel elsker ting som flyr - som sommerfugler. Det symboliserer frihet, letthet og sveving. Sommerfuglers flytende form og deres konstruksjon har gitt Nanna inspirasjon til å videreføre letthet og sveving i sine møbler.

Designklassikeren har satt nye standarder for utforming av skallstoler laget i tre. Fargene frevhever den naturlige skjønnheten i treverkert. Stolen har et moderne og tidløst uttrykk. Trinidad er designet med avlange hull i ryggen, noe som gjør stolen utrolig lett. De utskårne rillene skaper et samspill mellom lys og skygger i rommet, og gir stolen en følelse av bevegelse. Sporene i stolen ventilerer også kroppen, og dette er med på å gjøre stolen utrolig komfortabel. Stolen tar lite plass og kan stables sammen.

Skap ditt eget personlige uttrykk. Velg mellom ulike farger og tresorter, samt ulike stålrammer. Du kan få stolen i behandlet eik, ask, bøk og valnøtt. I tillegg fås understellet i flint, krom og sort stål.

SHOP TRINIDAD HER